
پایان نامه سحروکهانت در قرآن و حدیث
فرمت فایل دانلودی: .docxفرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 145
پایان نامه سحروکهانت در قرآن و حدیث
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 145 صفحه
چکیده
درباره آغاز سحر و ساحري بحثهای فراوانی شده است؛ از كتيبهها، تصاوير، علايم و اشيايی كه از حفاریهاي باستانشناسی بدست آمده است، چنين برمیآيد كه سحر و ساحری از زمانهاي خيلی قديم در ميان مردم رواج داشته است و آن را مورد استفاده قرار میدادند از بررسی تاريخ به اين نكته پی میبريم كه اهل بابل از نوابغ اين فن بودهاند. انسانها در دوران بعثت پيامبران بر اثر دعوت آنها از جادو و جادوگري اعراض نموده و به خالق و مالك كاينات، ايمان و اعتماد پيدا ميكردند، اما با رحلت پيامبران و گذشت زمان و بر اثر هجوم مشكلات در دام اوهام و خرافات افتاده و بعضاً به جادوگران رجوع میكردند.
در تاریخ انبیاء علیهم السلام ملاحظه میکنیم سحر و جادو قبل از حضرت ابراهیم علیه السلام در میان آکدیان و زرتشتیان ایران و نئوفیثاغورثیان یونان رایج بوده است.
از دقت در تعالیم انبیاء علیهم السلام مییابیم که بخشی از روشنگری و مبارزه انبیاء علیهم السلام پیرامون سحر و جادو و مروجین آن بوده است. گستره سحر و جادو در فراخنای تاریخ بشری فراز و نشیبهایی داشته است.
از زمان حضرت نوح (علیه السلام) انسانهای بیايمان، پيامبران را به جادوگری متهم میكردند و اين تهمت تا زمان حضرت پيامبر اكرم ادامه داشت.
خداوند تبارك و تعالی میفرمايد: ((كَذَالِكَ مَا أَتی الَّذِينَ مِن قَبْلِهِم مِّن رَّسُولٍ إِلَّا قَالُواْ سَاحِرٌ أَوْ مجنُون)). (الذاريات/۵۲)
هيچ پيغمبری به سوی مردم نرفته، مگر اين كه گفتهاند: او جادوگر يا گرفتارجن زدگی است.
همان طورکه در قرآن کریم درباره حضرت موسی اشاره شده ،سحر و ساحری درحد گسترده و وسیع رواج داشت، به گونهاي كه مردم آن زمان اشتغال به اين فن را از كمالات میپنداشتند. مردم جاهل برای دفع مشكلات و ضرر و گزند ديگران به ساحران روی ميآوردند، حتی پادشاهانی همانند فرعون مصر برای بقای حكومت و حفاظت تخت و تاج خود به جادوگران متوسل میشدند.
سحر و جادو یکی از موضوعاتی است که در همه زبانها و فرهنگها راجع به آن مطلب نوشته شده است. در همه ممالک و در هر زمان و موقعیت، علیرغم فراوانی آنچه که دانشمندان درباره سحر و باورهای ساحران مطلب دارند و آن را به عالم ماوراءالطبیه نسبت میدهند.
اسلام به منظور نجات بشریت از این کابوسهای وحشتزا و بازیچه نگشتن زندگی و سرنوشت خلق به دست غیبگویانی که تیر به تاریکی میافکنند، شعبده بازی، کهانت، عرافه و ابزار کهانت از قبیل: ((طرق)) و ((خط)) و غیر آن و سحر و ساحری و افسونگری و رقیه خوانی و غلط بافی و سایر دعاوی باطل آنها را با شدیدترین وجهی تحریم نموده و کاهن و ساحر را در ردیف مشرکین قرار داده است. و ارتزاق اشخاص را ازاین رهگذرها از مکاسب محرمه و این مشاغل را از کارهای ممنوعه دانسته و کسی را که به ساحری بپردازد محکوم به قتل میداند (که شدیدترین مجازات برای ساحر میباشد). و نیز کسانی را که در پی افسون و رقیه (کاغذنویسی) و پیشگوئیهای کاهن و فالگیر بروند گناهکار دانسته، و به عذاب دوزخ وعید میدهد. و مراجعه به کاهن و ساحر را شرک به خدا و منافی توحید و تعالیم اسلامی و مغایر توکل به آفریدگار و انکار حکمت عالیه و مشیت قاهره الهی معرفی کرده، وبنابر فرمایشات ائمه شیعه علیهم السلام ،برای حفظ مومنان ازشر جادوگران وکاهنان ،اذن مبارزه و باطل کردن عمل آنان نیز صادرشده است.
کلید واژهها: سحر، ساحر، کهانت، کاهن، باطل السحر، شیطان، اجنه، طلسم؛
دانلود سرای دانشجویی السلام ,جادو ,زمان ,علیهم ,حضرت ,قرآن ,علیهم السلام ,پایان نامه ,انبیاء علیهم ,نامه سحروکهانت ,زمان حضرت ,انبیاء علیهم السلام منبع
درباره این سایت